Events are not just for marketing departments
Evenement August 23, 2021

Evenementen zijn niet alleen voor de marketing afdeling

Zie jij evenementen als iets speciaals dat je collega’s van de marketingafdeling organiseren? Misschien heb je een glimp opgevangen van tafelkleden en hapjes terwijl je op een avond laat aan het werk was en was je een beetje geïntimideerd door het idee om iets soortgelijks te doen.

Er zijn eigenlijk zoveel voordelen aan het hosten van een evenement, zelfs als je niet in sales of marketing zit. Evenementen kunnen een waardevolle manier zijn om nieuwe kansen voor uw team te ontdekken en als resultaat uw baan verrijken. Of je nu denkt dat het nuttig is om te netwerken, een nieuw idee te presenteren of nieuwe business te genereren, er is vast en zeker een goede reden om een ​​evenement te organiseren.

Redenen om een ​​evenement te organiseren

Netwerkmogelijkheden

Er is geen betere manier om nieuwe connecties te maken dan door een kamer te vullen met professionals uit de industrie. Door een ontbijt evenement voor 100 personen te organiseren, kun je in korte tijd persoonlijk contact maken met een groot aantal contacten – zoveel individuele bakjes koffie zou je maanden kosten! Je kunt ook collega’s van andere organisaties vragen om op het evenement te spreken, of een paneldiscussie houden om ideeën met elkaar te delen.

Netwerkevenementen zijn ook de perfecte kans om iemand tegen het lijf te lopen die je bewondert of waarmee je in de toekomst graag zou willen samenwerken. Je kan de kosten van het organiseren van het evenement beschouwen als een investering in de nieuwe kansen die het zou kunnen ontsluiten.

Fondsenwerving

Je zou kunnen denken dat het organiseren van een evenement geld kost – en dat is niet verkeerd gedacht. Evenementen kunnen echter ook een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Als je voor een goed doel werkt, zijn fondsenwervende evenementen een hulpmiddel van onschatbare waarde. Door een speciaal evenement te organiseren, kun je potentiële donateurs voor je campagne aantrekken en ook hun langdurige steun verzekeren.

Fondsenwerving (benefiet) evenementen kunnen variëren van zoiets groots als een liefdadigheidsveiling tot een eenvoudige bake-verkoop. Mensen samenbrengen is een geweldige manier om de zaak in de schijnwerpers te zetten. Je kan urenlang bellen, e-mailen en brieven schrijven – maar met potentiële donateurs in de kamer krijg je vaak de beste resultaten.

Verbind je lokale gemeenschap

Evenementen kunnen worden gebruikt als een krachtig hulpmiddel om te communiceren met de gemeenschap om je heen. Je kunt een open dag organiseren voor buurtbewoners om uit te leggen wat je doet, of een workshop voor jongeren die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw branche. Met programma’s voor de lokale gemeenschap kun je ook in contact komen met andere lokale bedrijven en dit kan in de toekomst tot interessante kansen leiden. Je kunt je bedrijf ook positief onder de aandacht brengen door je tijd te besteden aan mensen die misschien nog nooit van je hebben gehoord.

Geef een persconferentie

Van je persbericht een evenement maken is een gegarandeerde manier om de aandacht van journalisten te trekken. Een conferentie, lezing of receptie kan media-aandacht voor je genereren de volgende keer dat je een aankondiging moet doen. We hebben het niet alleen over productlanceringen – misschien heeft het bedrijf een nieuwe directeur of begint het aan een grote rebranding. Je kunt een perspakket samenstellen en tijdschriften en kranten uitnodigen voor de lancering om het nieuws naar buiten te brengen.

Nieuwe teamleden werven

Waarom geen wervingsdag houden om potentiële nieuwe medewerkers persoonlijk te ontmoeten? Het is beter dan het doorzoeken van sollicitaties, en het helpt je mensen te vinden die goed bij je bedrijf passen. Je zou een kleine borrel kunnen houden waar je met mensen kunt kletsen, met ook een korte presentatie over het bedrijf. 

Verbeter de teamspirit

Een van de beste dingen van evenementen is dat ze leuk kunnen zijn! Soms kan het belangrijkste doel van een evenement zijn om het personeel te trakteren en hen te belonen voor al hun harde werk. Misschien wil je werknemers de mogelijkheid bieden om iets nieuws te leren, of misschien wil je anderen uit de hele organisatie ontmoeten. Je kunt een inspirerende spreker uitnodigen voor een lezing en aansluitend een informele borrel organiseren voor collega’s om elkaar beter te leren kennen.

Evenementen zijn niet alleen voor marketingafdelingen – en hopelijk ben je geïnspireerd om je eigen evenement te organiseren, zelfs als je niet in de marketing werkt. Mensen bij elkaar brengen en hun aandacht richten op een evenement kan zoveel voordelen hebben. Je kunt evenementen gebruiken om bekendheid te krijgen voor uw bedrijf of gewoon om nieuwe mensen te ontmoeten. Een evenement organiseren is misschien wel het meest innovatieve wat je ooit voor je bedrijf hebt gedaan.

Blijf op de hoogte met deskundige tips

Voer uw e-mailadres in om een melding te ontvangen wanneer we nieuwe inhoud publiceren. Maak je geen zorgen, we zullen je informatie niet verkopen of je inschrijven op andere marketinglijsten.